zondag 20 mei 2018 "collecte voor de zending"

Zondag 20 mei . . . is de 1e collecte  t.b.v.

PINKSTERZENDINGSWEEK

. . . en wel voor:
“Versterk de kleine kerken in Bangladesh”

In het islamitische Bangladesh behoren christenen tot de armste bevolkingsgroepen. Met het ‘Mymensingh church care program’ ondersteunt de Baptist Church of Mymensingh, partner van Kerk in Actie hen op allerlei manieren: leiderschapstrainingen voor voorgangers, alfabetiseringscursussen en Bijbelonderwijs voor volwassenen en huiswerkbegeleiding voor kinderen. Daarnaast biedt de kerk vrouwen bijvoorbeeld naailessen aan, zodat ze vanuit hun eigen huis extra geld kunnen verdienen om hun gezin te onderhouden.
Aan gemeenteleden worden microkredieten verstrekt om trainingen te volgen zoals groente verbouwen of een koe verzorgen. Daarmee kunnen ze het gezinsinkomen verhogen en een leven leiden boven de armoedegrens.
Helpt u mee om deze collecte tot een succes te maken?

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2018: zondag 4 februari, zondag 15 april, zondag 15 juli en zondag 28 oktober.