PKN
Protestantse gemeente Marrum/Westernijtsjerk
 
Mei - Blog . . . "een kunstwerk" Mei - Blog . . . "een kunstwerk"

Beste gemeenteleden,
 
Heeft u dat ook wel eens? U heeft iets gekocht, omdat u daar een idee of plan mee had. Het gekochte artikel blijft vervolgens staan waar het staat en van de uitvoering van het eerste idee komt niet veel terecht. Na verloop van tijd denkt u: wat moet ik nu met dat ding, zal ik het wegdoen? Dat is ook zonde. Het blijft daarom staan waar het al die tijd al gestaan heeft.
 
Een paar jaar geleden heb ik een groot canvas-doek gekocht (een soort schildersdoek). Ik wilde er foto’s op plakken en deze fotocollage ergens in huis ophangen. Dit plan is tot op de dag van vandaag nog niet tot uitvoer gekomen. Het doek verplaats ik steeds en af en toe heb ik de neiging om het weg te geven of weg te gooien (wat natuurlijk zonde is!). Laatst kreeg ik echter een heel leuk idee, nadat ik wat gelezen had over leuke creatieve (Christelijke) avonden en nadat ik bij een gebedsuur geweest was. Het doek ga ik gebruiken voor de gemeente!
 
Wat is mijn plan? Ik wil bij deze een oproep doen aan u om een Christelijke lijfspreuk, gezegde of een voor u aansprekende tekst aan mij door te geven. Ik verzamel deze spreuken, gezegden en teksten en ga daar vervolgens een kunstwerkje van maken. Een paar voorbeelden van teksten of gezegdes waarnaar ik op zoek ben: ‘niet klagen maar dragen en vragen om kracht’ of ‘God zorgt voor de ingrediënten van het dagelijks brood’ (deze laatste vind ik zelf erg mooi). Heeft u zo’n pakkende tekst die u erg aanspreekt? Of kent u iemand die zo’n mooie pakkende zin vaak zegt? Laat het me dan weten! U kunt dit aan mij persoonlijk doorgeven (als ik u tegenkom), u mag het in mijn brievenbus stoppen (Lage Herenweg 114) of u kunt het mailen (). Ik ben nu al erg benieuwd!
Ik laat mij verrassen, zo ook over het eindresultaat. Zodra ik iets moois gemaakt heb van alle teksten en gezegden, dan zal ik uiteraard dit ‘Godehardus-kunstwerk’ aan u presenteren!
Voor nu wens ik u alle goeds!

Ytske Machiela
 

terug
 
 
 
Predikant
ds. M.W. Mazereeuw
Pantsjewier 43
9073 HM Marrum
tel: 0518 419059
e-mail:
 
Zeg het even...
Bij (langdurige) ziekte van een gemeentelid, ziekenhuisopname en bij thuiskomst, dit graag doorgeven aan predikant of wijkouderling.
Wilt u het op de kerkbrief hebben vermeld, dan dit graag even doorgeven aan uw wijkouderling.

Doopbediening
De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2019: zondag 17 februari, zondag 7 april, zondag 14 juli en zondag 27 oktober.


Huwelijksbevestiging
Voor een Kerkelijke Huwelijksbevestiging, graag de datum zo vroeg mogelijk met de predikant overleggen.
Bij huwelijk, geboorte of overlijden is het gebruikelijk dat u de predikant, wijkouderling en scriba daarvan bericht geeft.


Adreswijzigingen
Adreswijzigingen graag doorgeven aan het kerkelijk bureau.

Gemeenteleden die naar WoonZorgCentrum Foswert te Ferwert verhuizen worden automatisch overgeschreven naar de kerkelijke gemeente van Ferwert.
Op eigen verzoek kan men lid blijven van onze gemeente.

Beëindiging lidmaatschap
Beëindiging van het lidmaatschap van de PG. Marrum/Westernijtsjerk kan alleen geschieden door het zenden van een brief aan de kerkenraad met daarin de uitdrukkelijke verklaring, cq. reden van uitschrijving.
Hierop zal via het kerkelijk bureau de uitschrijvingsprocedure worden gestart.

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.