bestemming diaconie collectes mei 2017 bestemming diaconie collectes mei 2017

BESTEMMING DIACONIECOLLECTES MEI 2017

De collecte van 21 mei is bestemd voor de Rudolphstichting.

Elk kind verdient het om veilig, kansrijk en eigenlijk zo gewoon mogelijk op te groeien. Elke jongere verdient een veilig thuis en een plek in de gemeenschap. De Rudolphstichting zet zich hiervoor in Jeugddorp De Glind. En bevordert landelijk het ínhuisplaatsen van kinderen en jongeren in gezinshuizen.

Waar jeugd en toekomst telt.
Getraumatiseerde kinderen, kinderen met psychische of gedragsproblemen, licht verstandelijk beperkte kinderen, allemaal kunnen ze in De Glind veerkrachtig (op)groeien.

De Rudolphstichting stond aan de wieg van het Jeugddorp (dominee Rudolph begon in 1904 met de opvang van kinderen bij boerengezinnen) en nog steeds zetten ze zich in, naast landelijke activiteiten, voor de ontwikkeling van het Jeugddorp.

Op Hemelvaartsdag 25 mei is de collecte bestemd voor Bartiméus Sonneheerdt.
Bartiméus Sonneheerdt maakt zich sterk voor blinde en slechtziende mensen. Zij geven mensen die blind of slechtziend zijn de kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, mee te doen in de maatschappij en hun talenten te ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen, zamelt Bartiméus Sonneheerdt geld in voor innovatieve projecten en proberen zij mensen bewust te laten worden waar blinden en slechtzienden dagelijks-soms letterlijk- tegenaan lopen.

Zij zijn volledig afhankelijk van giften en ontvangen geen overheidssubsidie.

De collecte van 28 mei is bestemd voor de eigen diaconie.

Op deze zondag is de collecte bestemd voor de eigen diaconie. Om hulp te kunnen verlenen aan mensen in nood, zowel binnen ons eigen dorp of elders in de wereld , zijn wij afhankelijk van collecten en giften. Een aantal maal per jaar wordt er daarom gecollecteerd voor de eigen diaconie.

BEDANKT
Namens de diaconie hartelijk dank dat jullie zo gul hebben gegeven in de Paascollecte welke bestemd was voor de hongersnood in Afrika (Giro 555).
De opbrengst van de collecte was € 1.069,45.
Dit bedrag zal nog door de kerk worden verdubbeld.
Heel veel dank hiervoor.