Actueel Actueel

De Rank als huiskamer?

De kerkenraad heeft in 2020 een enquête gehouden voor het beleidsplan. Daaruit is gebleken dat gemeenteleden het omzien naar elkaar en ontmoeting heel belangrijk vinden.

We willen hier als kerk graag (meer) invulling aangeven. We hebben er daarom een speerpunt van gemaakt. De kerk als huiskamer. De Rank een kans?
Bij het idee van een huiskamer missen we momenteel de gezelligheid. De Rank is eigenlijk nog de vergaderzaal die in de jaren 50 is ontstaan. Een prima ruimte, maar niet echt de sfeer van een huiskamer, een ontmoetingsplek. Ook is een wens dat het interieur voor diverse generaties een fijne plek is. We hebben hier een ontwerp voor gemaakt. Voor vragen kunt u contact opnemen met de werkgroep Rank.

Johannes Visser (kerkrentmeester), Æde van der Beek (voorzitter kerkrentmeesters) of Nathal Prins (voorzitter kerkenraad).

Nieuwe Godehardusinfo 2022

We zijn druk bezig om de Godehardusinfo op te maken. De Godehardusinfo is het informatieboekje/gemeentegids van de Protestantse gemeente Marrum-Westernijtsjerk. Verschijningdatum: maart/april 2022.

Corona-besluiten

Kerkdiensten weer mogelijk met maximaal 50-55 mensen (stoelenplan 1,5 meter)
Groepswerk en jongerengespreksgroep weer mogelijk. De Rank is hiervoor ook beschikbaar
Pastoraal Team en bezoekjes ook mogelijk
Koren kunnen weer oefenen. Hiervoor geldt wel wettelijke verplichte coronatoegangsbewijs.

Kerkbrief
Gemeenteleden en andere belangstellenden kunnen de kerkbrief en liturgie wekelijks ontvangen. Zo kunnen wij u persoonlijk informeren over nieuws uit eigen gemeente.

Vrijwilligersavond 2020
Op vrijdag 31 januari was de vrijwilligersavond van de kerk. Alle mensen die zich op wat voor manier dan ook, inzetten voor de kerk, waren van harte uitgenodigd. We zijn verheugd met zo’n grote groep mensen die zich inzetten in het helpen en omzien naar elkaar, met een kaartje, bloemetje of goed gesprek. Maar ook in commissies, de schoonmaak, het maken van kerkblad of kerkbrief, financieel beheer, taxidienst, het organiseren van bijeenkomsten en gespreksgroepen, muzikaal, liturgisch etc. Teveel om op te noemen.

Vrijwilligers maken het verschil
Het werd een hele gezellige avond met zo’n 55 aanwezigen in De Rank. Alle aanwezigen, en ook de vrijwilligers die er deze avond niet bij waren. Dank! De foto’s staan in het fotoalbum.

De kerkenraad