Zondag 8 april collecte voor de zending

en wel voor het project
“Zending in Suriname”
van  EO Metterdaad

‘We willen dat het geloof wordt doorgegeven aan een nieuwe generatie’
Marco en Marjolein wonen en werken onder Surinaamse indianen
Ruim vijf jaar geleden werden Marco en Marjolein door de christelijke zendingsorganisatie CAMA uitgezonden naar Suriname. Daar wonen ze afwisselend in twee indianendorpen in de jungle: de ene drie maanden in Lawa, de andere drie in Apetina. De Wayana-gemeenschap in hun gebied kwam zo’n vijftig jaar geleden voor het eerst in aanraking met het christendom. De gemeenschap bestaat uit zo'n 2000 mensen, van wie naar schatting 90% christen is. Het echtpaar begeleidt de leiders van lokale kerken en helpt hen bijvoorbeeld met het voorbereiden van de diensten. “We vinden het belangrijk dat zij het werk doen, en dat wij slechts ondersteunen.”
Het echtpaar kent Suriname goed; ze woonden er in de jaren tachtig en negentig ook al. Marco: “De vorige zendingswerkers rondden hun werk in 2012 af, waarna de lokale kerkleiders juist om mensen vroegen die hen wilden coachen. Toen we dat hoorden, voelden we ons geroepen om te gaan.”

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2018: zondag 4 februari, zondag 15 april, zondag 15 juli en zondag 28 oktober.