zondag 14 januari collecte voor de zending - Leprazending

“Leprazending”
Wereld Lepra Dag
 “nooit meer een knuffel”

Leprazending is een internationale christelijke organisatie tégen lepra, met aandacht en liefde voor de individuele patiënt. Wij willen leprapatiënten medisch, sociaal en geestelijk bijstaan. Wij streven ernaar om Gods liefde zichtbaar en tastbaar te maken voor mensen die zich verstoten voelen.
Leprazending gaat verder dan medische zorg. Wij willen leprapatiënten een nieuw leven bieden, een nieuw geluk. Dat doen we door bijvoorbeeld opleidingen te verzorgen, en microkredieten te verstrekken. Onze hulp richt zoveel mogelijk op de behoeften van de individuele patiënten.
Met een klein efficiënt team van medewerkers en vrijwilligers zetten we ons in om mensen met lepra een hoopvolle toekomst te geven. Leprazending werkt internationaal samen in ‘The Leprosy Mission Global Fellowship’. Door slimme samenwerking kunnen we de aanpak per regio afstemmen en meer leprapatiënten helpen. Dit doen we al meer dan 140 jaar. Leprazending heeft ruim tweeduizend nationale en internationale veldwerkers en werkt nauw samen met gemeenschappen, kerken, plaatselijke overheden en andere ontwikkelingsorganisaties.
Heeft u een vraag of wilt  u ons beter leren kennen? Bel of stuur ons een bericht, we staan voor u klaar.
Komt u ook in navolging van Jezus samen met ons in actie om kostbare levens te herstellen? Alvast bedankt voor de hoop die u kunt bieden aan mensen met lepra!

“En er kwam een melaatse naar Hem toe, die Hem smeekte en voor Hem op de knieën viel en tegen Hem zei: Als U wilt, kunt U mij reinigen. En Jezus, innerlijk met ontferming bewogen, stak Zijn hand uit, raakte hem aan en zei tegen hem: Ik wil het, word gereinigd!”
Markus 1:41-42

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2018: zondag 4 februari, zondag 15 april, zondag 15 juli en zondag 7 oktober.