"Thema-Gemeenteavond 21 november"

Protestantse Gemeente   Marrum/Westernijtsjerk

Marrum, oktober 2016

Beste gemeenteleden,
Graag nodigen wij u uit voor de thema-gemeenteavond, welke wordt gehouden op

maandag 21 november 2016

Plaats:           de Rank

Aanvang:      19.45 uur

De agenda voor deze avond is als volgt:
  1. Opening.
  2. Notulen van de gemeenteavond van 23 mei 2016.
  3. Mededelingen voorzitter.
  4. Rondvraag.

PAUZE

5 . Onder leiding van ds. Mazereeuw, nadenken en praten, over de nota
“Kerk 2025 – Waar een Woord is, is een weg”
Hoe ziet de kerk er in 2025 uit? Hoe gaan we op weg naar de kerk van de toekomst? Welke uitdagingen komen er op de kerk af?
In Kerk 2025: waar een Woord is, is een weg . . worden voorstellen gedaan om anders verder te gaan met als sleutelbegrippen: ruimte, transparantie en eenvoud. En om zo energie vrij te maken voor de kern van kerk-zijn.
Voor sommigen gaan deze voorstellen wellicht te ver, voor anderen niet ver genoeg of zouden ze anders moeten.
We moeten durven kiezen. En dat is helemaal niet erg. De kerk is al eeuwenlang onderweg en daar hebben steeds veranderingen bij gehoord. Is het dan vreemd dat dit ook nu zo is? We gaan verder, op weg naar 2025. Er is een weg te gaan. Ooit stuurde Jezus zijn leerlingen erop uit en lezen we: ‘Ze gingen op weg en maakten het goede nieuws bekend’ (Markus 6:12). Wij worden geroepen diezelfde weg te gaan.

6. Sluiting.

Voor belangstellenden ligt een kopie van de nota achter in de kerk, op de leesplank.

Ook jongeren zijn van harte welkom.
Neemt u uw liedboek mee.
Namens de kerkenraad,
ds. M. Mazereeuw