Februari - Blog Februari - Blog

Beste lezer,

Zoals beloofd opnieuw een bijdrage voor de Tsjerketwirre. Ik heb heel veel positieve, lieve, inspirerende en enthousiaste reacties gehoord (en stiekem ook ontvangen, ik ben door sommigen ontmaskerd) op mijn vorige anonieme blog.
Belofte maakt schuld, bij deze dus de bekendmaking van de schrijfster (met een beetje tromgeroffel op de achtergrond): ik ben Ytske Machiela, 31 jaar, getrouwd met Anne Arnold en trotse mem van drie prachtige jongens: Jelte, Redmer en Wessel.
Wat heeft mij er toe gebracht om een blog te gaan schrijven? Allereerst merk ik dat ik op papier mijn “hersenspinseltjes” en gevoelens goed kan verwoorden. Daarnaast word ik erg blij en enthousiast van schrijven. Tijdens het schrijven ga je nadenken over dingen en komen nieuwe ideeën en ontdekkingen naar boven. Tot slot hoop ik op deze manier een steentje bij te kunnen dragen aan de gemeente en aan het geloof. Samen zullen we het toch moeten doen!

Waar gaan mijn blogs over? In mijn eerste blog heb ik geschreven over ‘water’. Ik heb wel meer van dit soort gedachtegangen; soms komen er opeens van dat soort gedachten naar boven. Ik weet zeker dat God dit met een bepaalde bedoeling doet, waarschijnlijk valt er dan een klein puzzelstukje op z’n plek. Ik wil dus gaan schrijven over mijn ervaringen. Daarnaast vind ik het zelf erg interessant om andermans ervaringen te lezen. Hierdoor raak je geïnspireerd en wordt het vuurtje steeds meer aangewakkerd tot een grote vlam. Waar ik ook over wil schrijven is mijn ontdekkingstocht door de kerk en gemeente: ik wil graag meer te weten komen over bepaalde ‘functies’ binnen de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de voorzitter van de kerkenraad, de scriba, de Alpha-leiding, de leiding van de Kindernevendienst…. En ga zo maar door. Ik vind het boeiend om als ‘leek’ te horen wat iemand zoal doet, wat een functie inhoudt, wat er achter de schermen gedaan wordt, wat de drijfveer van iemand is voor een bepaalde functie enz. Maar ook: hoe beleeft een ouder of juist jonger iemand het geloof? Deze ontdekkingsreis binnen de gemeente wil ik graag met u/jullie delen! Samen groeien we in het geloof, daarom wil ik met dit talent dat steentje graag bijdragen!

Tot de volgende blog!!

Een hartelijke groet,

Ytske Machiela

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2018: zondag 4 februari, zondag 15 april, zondag 15 juli en zondag 7 oktober.