Orgelnieuws Orgelnieuws

Vorig jaar is al gemeld dat de pedaalrestauratie van het Hillebrandorgel enige vertraging had opgelopen in verband met oponthoud bij de orgelbouwer Mense Ruiter. De bedoeling was om in april 2014 de restauratie klaar te hebben. Opnieuw is er door tegenvallers bij andere orgelrestauraties vertraging bij de uitvoering van de werkzaamheden te Marrum ontstaan. Dit betekent dat op een latere datum het orgel helemaal compleet zal zijn. We zullen dus nog wat geduld moeten hebben voordat de zwaardere bastonen in het orgel zijn aangebracht.
Zoals een vorige keer ook al is opgemerkt, hebben we van fondsen en stichtingen voor deze restauratie niet veel geld toegezegd gekregen. Tot nu toe € 5500,-. Het spreekt voor zich dat we heel blij zijn met de gift van ruim € 30.000,- van de plaatselijke herv. vrouwenvereniging!

Maar omdat deze restauratie ongeveer een ton kost, zijn giften en schenkingen voor het orgelfonds nog steeds zeer welkom!
de orgelcommissie