Belijden-is-doen Belijden-is-doen

In de vorige Tsjerketwirre schreef ik, dat ook dit seizoen er weer gelegenheid is om belijdeniscatechisatie te volgen. Helaas heeft zich niemand aangemeld. Daarom is het misschien goed om eens te benadrukken dat belijdenis-doen er niet is om je kindje te kunnen laten dopen. Er zit veel meer aan vast: breken met een wereldse levenshouding, een ‘way of life’, toekomst. Lena, de leidster van kinderkoor De Koningskinderen dat optrad tijdens de startdienst, had voor iedereen een mooi kaartje. Daarop stond een tekst uit Romeinen 10 die aangeeft hoe belangrijk het belijden van je geloof is. “Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis”. Denk daar eens over door. En bel me maar als je besluit om samen op weg te gaan naar het openlijk belijden van je geloof.