collectes diaconie september 2019 collectes diaconie september 2019
BESTEMMING DIACONIECOLLECTES SEPTEMBER

1 SEPTEMBER:  SOS KINDERDORPEN.
SOS kinderdorpen is een goed doel dat hulp biedt aan kansarme kinderen in 134 landen en gebieden. Ze helpen weeskinderen maar ook kinderen die de zorg van hun familie zijn verloren of dreigen te verliezen. Want om zich te kunnen ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen moeten kinderen waar ook ter wereld kunnen opgroeien binnen de veiligheid van een liefdevolle familie. SOS kinderdorpen begint daarom bij de basis: een liefdevolle en veilige familie voor ieder kind.

8 SEPTEMBER: EIGEN DIACONIE
Om hulp te kunnen verlenen aan mensen in nood, zowel binnen ons eigen dorp of elders in de wereld, zijn wij afhankelijk van collecten en giften. Een aantal maal per jaar wordt er daarom gecollecteerd voor de eigen diaconie.
22 SEPTEMBER: EIGEN DIACONIE

29 SEPTEMBER:  KERK IN ACTIE:  ZORG VOOR KWETSBARE OUDEREN IN MOLDAVIE.
Collecte Werelddiaconaat
In Moldavië, het armste land van Europa, staan zieke en kwetsbare ouderen er helemaal alleen voor. De zorg die ze zo hard nodig hebben, is niet voorhanden. Vanwege de hoge werkloosheid zijn hun kinderen in het buitenland op zoek gegaan naar werk. De ouderen blijven achter en leven in afgelegen dorpen zonder voorzieningen dikwijls in erbarmelijke omstandigheden.
Met steun van Kerk in Actie biedt de organisatie Home Care thuiszorg en ondersteunt mantelzorgers. Ze zorgen voor medische hulpmiddelen, zoals krukken en rolstoelen, en komen op voor de rechten van ouderen. De kennis die men door jarenlange ervaring heeft opgaan, wordt gedeeld met andere organisaties in Moldavië. Jaarlijks ontvangen 200 ouderen liefdevolle thuiszorg en worden vrijwilligers en professionals getraind in het bieden van zorg op maat.
Op 1 oktober is het Internationale Ouderendag. Met de opbrengst van deze collecte steunt Kerk in Actie het werk voor ouderen in Moldavië en andere werelddiaconale projecten. Helpt u mee?

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2019: zondag 17 februari, zondag 7 april, zondag 14 juli en zondag 27 oktober.

Beëindiging lidmaatschap
Beëindiging van het lidmaatschap van de PG. Marrum/Westernijtsjerk kan alleen geschieden door het zenden van een brief aan de kerkenraad met daarin de uitdrukkelijke verklaring, cq. reden van uitschrijving.
Hierop zal via het kerkelijk bureau de uitschrijvingsprocedure worden gestart.