bestemming diaconie collectes november 2017 bestemming diaconie collectes november 2017

12 NOVEMBER IS DE COLLECTE BESTEMD VOOR KERK IN ACTIE (BINNENLANDS DIACONAAT).
OP DE BRES VOOR VLUCHTELINGEN IN NEDERLAND.

Kinderen die opgroeien in een asielzoekerscentrum hebben geen eigen kamer, zien dagelijks verdrietige en gespannen volwassenen om zich heen, moeten regelmatig verhuizen en leven voortdurend in onzekerheid of ze mogen blijven. Zij hebben vaak traumatische dingen meegemaakt voor ze naar Nederland kwamen en krijgen in een asielzoekerscentrum nog eens veel te verwerken. Kerk in Actie staat samen met andere organisaties op de bres voor deze kinderen. Zo maakt Kerk in Actie vrolijke vakantieweken voor vluchtelingkinderen, recreatieve en sportactiviteiten in asielzoekerscentra en individuele rechtshulp of juridische bijstand mogelijk. Help mee, om het dagelijks leven van vluchtelingkinderen kleur te geven en voor hun rechten op te komen.

19 NOVEMBER IS DE COLLECTE BESTEMD VOOR (SUN FRIESAND) STICHTING URGENTE NODEN.
SUN Friesland verleent noodhulp aan inwoners van Friesland die in een urgente financiële noodsituatie verkeren en niet (tijdig) in aanmerking komen voor een wettelijke voorziening.
Hulpverleners doen een aanvraag voor hun cliënten.

26 NOVEMBER IS DE COLLECTE BESTEMD VOOR ONZE EIGEN DIACONIE.
Om hulp te kunnen verlenen aan mensen in nood, zowel binnen ons eigen dorp of elders in de wereld, zijn wij afhankelijk van collecten en giften. Een aantal maal per jaar wordt er daarom gecollecteerd voor de eigen diaconie.