bestemming diaconie collectes november 2018 bestemming diaconie collectes november 2018

BESTEMMING DIACONIECOLLECTES NOVEMBER 2018.

COLLECTE WOENSDAG 7 NOVEMBER  ST.VOEDSELBANK DONGERADEEL.
Het is de laatste jaren een goede gewoonte geworden om de dankstondcollecte te bestemmen voor de voedselbank.
Nog steeds wordt er door een groot aantal mensen een beroep op de voedselbank gedaan. Daarom wordt er deze avond ook weer gecollecteerd voor de voedselbank.
U kunt ook rechtstreeks storten aan de voedselbank. Het rekeningnummer van de voedselbank is NL12 rabo 0156 7531 97 t.n.v. St. Voedselbank Dongeradeel.

COLLECTE 11 NOVEMBER    - KERK IN ACTIE - (BINNENLANDS DIACONAAT)
Perspectief voor (ex)gedetineerden
Veel gevangen willen na het uitzitten van hun straf een nieuw leven opbouwen. Maar het blijkt moeilijk om dit op eigen kracht te doen. Exodus, partner van Kerk in Actie, ondersteunt hen bij het werken aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Ze kunnen terecht in een van de elf Exodushuizen. Exodus kiest voor een structurele aanpak met aandacht voor wonen, werken, relaties en zingeving. Samen met meer dan 1.600 vrijwilligers, vaak afkomstig uit kerkelijke gemeenten, ondersteunt Exodus jaarlijks 4.000 gevangen, ex-gevangen en hun familieleden.
Met de opbrengst van de collecte steunt Kerk in Actie het werk van Exodus en andere diaconale projecten in Nederland. Helpt u mee?

Meer informatie op: www.kerkinactie.nl/exodus

COLLECTE 18 NOVEMBER   -EIGEN DIACONIE
Om hulp te kunnen verlenen aan mensen in nood, zowel binnen ons eigen dorp of elders in de wereld, zijn wij afhankelijk van collecten en giften. Een aantal maal per jaar wordt er daarom gecollecteerd voor de eigen diaconie.

COLLECTE 25 NOVEMBER   - DORCAS
Wij zijn Dorcas. We geloven in gerechtigheid en we zijn overtuigd van het prachtige potentieel in ieder mens. We zien een wereld vol unieke mensen, die leven onder uiteenlopende omstandigheden. Kwetsbaar en krachtig tegelijk. We weten dat niet ieder mens dezelfde kansen en mogelijkheden heeft.
Daarom bieden wij hulp als de nood aan de man is. En redden we levens wanneer die worden bedreigd. Daarom creëren wij kansen in situaties die kansloos lijken. Betere vooruitzichten in tijden die uitzichtloos lijken. Daarom helpen we mensen overeind als ze gevallen zijn. En bieden we perspectief voor de allerarmsten. We zien hen die ongezien zijn.
Dat doen we vanuit Nederland, ver over onze landsgrenzen. Wij zijn daar waar het nodig is. Daar waar wij nodig zijn. Nooit vluchtig, maar altijd gericht op blijvende verandering. Als effectief instrument om levens van mensen te raken. We kijken mensen in de ogen en trekken met hen op.

Wij zijn Dorcas. We geloven in de kracht van God. En daarom geloven we in de kracht van mensen.

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2019: zondag 17 februari, zondag 7 april, zondag 14 juli en zondag 27 oktober.

Beëindiging lidmaatschap
Beëindiging van het lidmaatschap van de PG. Marrum/Westernijtsjerk kan alleen geschieden door het zenden van een brief aan de kerkenraad met daarin de uitdrukkelijke verklaring, cq. reden van uitschrijving.
Hierop zal via het kerkelijk bureau de uitschrijvingsprocedure worden gestart.