April Blog - "Het Feest" April Blog - "Het Feest"

Het feest

U heeft het vast al gelezen in een vorige editie van de Tsjerke-twirre (en vast nu ook in deze editie). Op zondag 1 april (geen grapje), Paaszondag, staat de doop- en belijdenisdienst gepland. Ik, Anne (mijn man) en Tieme Snijders zullen belijdenis doen van ons geloof en ik en Tieme zullen gedoopt worden. Daarnaast worden ook onze drie zoontjes Jelte, Redmer en Wessel gedoopt. Wat een feest belooft dat te worden!

Als gezin hebben we er veel zin in, als ‘belijdeniscatechesanten’ ook! We hebben ruim een jaar samen opgetrokken en we hebben met elkaar toegeleefd naar dit feestelijke gebeuren. We hebben boeiende en inspirerende gesprekken gevoerd bij dominee Marije. We hebben de hele belijdenistekst doorgenomen, we hebben veel extra uitleg gekregen en we hebben onze gevoelens, onze  twijfels en onze vragen daarbij uitvoerig met elkaar besproken. Heel bijzonder dat een voor ons ‘normale’ tekst opeens zoveel meer diepgang krijgt en de tekst begint te leven. Ikzelf vind het steeds weer heel bijzonder dat de belijdenistekst in het kort de hele cyclus van Kerst tot en met Pinksteren vertelt. Ook is de Schepping heel direct betrokken bij de belijdenis en de doop. Prachtig!

We treffen nu met elkaar de laatste voorbereidingen; de puntjes op de i zetten.
Deze periode is een periode van inkeer, van het extra beleven van de dagen tot Pasen en het uitkijken naar het moment. Woorden uit mooie liederen, woorden uit de bijbel, woorden tijdens de kerkdiensten én zelfs de mooie krachtige woorden uit het in memoriam van Gerry Postma: ze raken mij persoonlijk steeds meer en het uitkijken naar Pasen wordt steeds mooier. Wat fijn ook dat wij tijdens Pasen gedoopt mogen worden en belijdenis mogen doen: het is een overwinning, een nieuw begin!

Ytske Machiela

De bediening van de Heilige Doop kan worden aangevraagd bij de predikant of wijkouderling. Doopdata 2018: zondag 4 februari, zondag 15 april, zondag 15 juli en zondag 28 oktober.