7 mei collecte voor de zending . . . Nederlands Bijbelgenoodschap - "BIJBELS VOOR CUBA"

Zondag 7 mei is de 1e collecte  voor de zending
en wel voor het

“Bijbels voor Cuba”
In de meer afgelegen gebieden van Cuba, ver weg van de hoofdstad Havana, hebben veel Cubanen nog geen bijbel. Er bestaan goede Spaanse bijbelvertalingen en bijna iedereen kan lezen, maar christenen op Cuba mogen niet hun eigen bijbels drukken of kopen, het is wettelijk strafbaar.
Tekort op scholen
Ook op scholen is er een groot tekort aan bijbels. Juf Reina Nievez Herrera Font ervaart dit elke dag: “Het is pijnlijk dat ik geen bijbels heb om uit te delen”, zegt ze. “Pas nog vroeg een leerling aan me: ‘Juf, kunt u me een bijbel geven om meer over God te lezen?’ Dan moet ik ‘nee’ zeggen. Dat is natuurlijk niet uit te leggen aan een zesjarige.”
Het christendom op Cuba bloeit enorm. Maar zelf een bijbel bemachtigen is voor Cubanen nagenoeg onmogelijk. Het NBG heeft samen met andere bijbelgenootschappen het doel om tussen 2013 en 2017 maar liefst 1 miljoen bijbels aan christenen op Cuba te doneren. Op dit moment zijn er nog 488.665 bijbels nodig. Helpt u mee?