19 februari collecte voor de zending - "Transworld Radio"

Zondag 19 februari is de 1e collecte  t.b.v. de zending
. . . en wel voor:
“Trans World Radio”

Trans World Radio wil mensen in alle landen bereiken met het Evangelie van Jezus Christus. Wereldwijd maakt TWR gebruik van 16 grote en duizenden lokale radiozenders. Er zijn uitzendingen in meer dan 230 talen. De programma’s van TWR worden ook via andere media, zoals internet, mobiele telefoon en MP3-spelers beluisterd.
De Stichting Trans World Radio voor Nederland & België is een onafhankelijke christelijke organisatie en partner van de internationale organisatie Trans World Radio

De kracht van christelijke radio en andere media

“Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het Woord van Christus.” Rom. 10:17

Radio bereikt de ‘onbereikten’ van deze wereld

·         Radiogolven zijn niet tegen te houden. Ze gaan door politieke, geografische, sociale en religieuze grenzen heen. Radio komt in landen waar christenvervolging is, zoals Noord Korea en het Midden Oosten. In oorlogsgebieden en veraf gelegen gebieden.
·         Radio is een privé medium, waar in het geheim naar geluisterd kan worden.
·         Radio bereikt grote groepen mensen tegelijk met dezelfde boodschap tegen lage kosten.
·         Radio bereikt mensen die niet of nauwelijks kunnen lezen (wereldwijd zijn er 800 miljoen analfabeten).
·         Voor velen is de radio de enige mogelijkheid om het Evangelie te horen.
·         Radioprogramma’s uitzenden is lange termijnwerk: de programma’s komen dagelijks of wekelijks terug en hebben vaak een trouw luisterpubliek, waardoor de mensen echt onderwezen en toegerust worden.